Information Anlægget Byggetips Galleri Links Aktivitetskalender Nyheder Login
Buske Tilbage

Følgende materialer skal bruges:

  • sisalgarn (høstbindegarn, gammeldags type)

  • grøn spritbejdse (mørkegrøn eller græsgrøn)

  • finkornet skumgummiløv

  • hobbylimSisalgarnet farves således som fortalt under emnet grantræer. Derefter anbringes det på en avis til tørring. Det anbefales at bruge plastikhandsker. Som løv er bedst at anvende finkornet "skumgummiløv", som kan købes i hobby-forretningerne, idet hjemmelavet løv er for groft. Se i øvrigt under emnet løvtræer.

Når sisalgarnet er tørt, klippes det i 4-6 cm lange stumper. Den ene ende af stumperne dyppes i lim, hvorefter stumperne lægges på en avis til tørring. Når limen er tør, nulres stumperne med fingrene, så de "busker sig".
Derefter pensles de med lim og dyppes i en bunke af det finkornede løv samtidig med, at noget af løvet drysses over og ind mellem fibrene, hvor der er lim. Herefter lægges busken til tørre. Når limen er tør, rystes det løse løv af, og processen gentages, eventuelt med andre nuancer af grønt, f.eks. en gulgrøn farve, der illuderer nye skud.

Buskene kan også forsynes med blomster eller bærklaser ved hjælp af en fin pensel og lidt plakatfarve, men pas på ikke at overdrive med farver. Istedet for hobbylim kan anvendes spray-lim, som hurtigere giver et resultat, men som kun bør anvendes under udsugningsanlæg eller i fri luft, da det er farligt at indånde dampene.
Ved denne produktion - som i så mange andre situationer, hvor der skal bruges mange stykker af et produkt - er det mest tilfredsstillende at fremstille en større mængde - når man nu er i gang.

Det er rart at have et stort lager at hente fra, så man ikke skal til at fremstille produktet, hver gang det skal bruges i modelbaneanlægget.